2020'nin En Büyük Espor Yatırımları
Dünyanın en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri olan Espor endüstrisinin gelişimi için yapılan 2020’nin en büyük espor yatırımları listesi belli oldu.
Dünyanın en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri olan Espor, 2020 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi öne çıkmayı başardı. Küresel sağlık krizinden en az derecede etkilenen Espor endüstrisi dünyanın büyük eğlence ağlarından bir tanesi. Endüstri birçok açıdan iyi bir yıl geçirse de yıl sonuna doğru yatırımlarda yavaşlama meydana gelmiş durumda.
Yatırımcıların Espor’a olan inancını gözler önüne sermek için bu yıl yapılan yatırımları takip ederek bir liste oluşturduk.
Yatırım: 11,25 milyon dolar
Kaliforniya merkezli espor analiz şirketi Mobalytics, League of Legends, VALORANT, TFT gibi Riot Games oyunlarında oyunculara danışmanlık hizmeti veriyor. 7 Milyon oyuncuya hizmet veren Mobalytics, büyümesini sürdürebilmek için 11,25 milyon dolar yatırım aldı.
Yatırım: 12 milyon dolar
İsveç merkezli çevrimiçi turnuva platformu Challengermode, Alibaba’nın yatırım fonu olan eWTP İnovasyon Fonu tarafından 12 milyon dolar yatırım aldı. Challengermode’a daha önce ünlü futbolcu Zlatan Ibrahimovic’de yatırım yapmıştı.
Yatırım: 15 milyon dolar
Ünlü hedef eğitmeni Aim Lab’ın arkasındaki şirket olan Statespace, 2020 yılında toplam 15 milyon dolar yatırım toplamayı başardı. G2 Esports ve Philadelphia Fusion gibi sektörün önemli takımlarıyla ortaklık kuran Aim Lab, sektördeki varlığını arttırmaya devam ediyor.
Yatırım: 15,3 milyon dolar
Sektörün en iyi turnuva organizatörlerinden BLAST, 2020’de attığı adımlarla sektördeki varlığını artırmayı başardı. Danimarkalı turnuva organizatörü BLAST, Rocket Software CEO’su Johan Gedda ve Vækstfonden yatırım fonunun katkıları ile 15,3 milyon dolar toplamayı başardı.
Yatırım: 26 milyon dolar
Immortals Gaming Club, Series B-1 finans turunda 26 milyon dolar topladıklarını açıkladı. Yatırım, Call of Duty League franchise’ı OpTic Gaming Los Angeles’ı 100Thieves’a satan şirketle aynı zamanda gerçekleşti.
Detayları açıklanmamış olsa da 25 milyonun üzerinde bir yatırımın gerçekleştiği tahmin ediliyor.
Yatırım: 27 milyon dolar
2019’da Birleşik Krallık’ta kurulan Guild Esports, geçtiğimiz aylar eski futbolcu David Beckham’ın yatırımıyla dikkatleri üzerine çekti.
Yatırım: 26 milyon dolar
Oyun, e-spor ve eğlence canlı yayın ağı VENN, A serisi yatırım turunda WISE Ventures ve spor yatırımlarıyla bilinen iş insanı Josh Kroenke’nin desteğiyle 26 milyon dolar toplamayı başardı.
Yatırım: 35 milyon dolar
ReKTGlobal, 2020 yılında müzisyenleri, sporcuları ve oyuncuları bünyelerine katmanın yanı sıra ABD merkezli Summit Partners’dan 35 milyon dolarlık fon toplamayı başardı.
Yatırım: 40 milyon dolar
En popüler espor organizasyonlarından biri sayılan FaZe Clan, A serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım almayı başardı.
Yatırım: 42,1 milyon dolar
HLTV.org, Better Collective’e satıldı. CS:GO haberleri, istatistikler ve etkinler denince akla ilk gelen HLTV, spor bahisleri medya grubu Better Collective tarafından 42,1 milyon dolara satın alındı. Anlaşma gereği hem HLTV.org hem de dust2.dk satıldı.
Yatırım: 56 milyon dolar
İsveç merkezli G-Loot, Avrupa’dan Kuzey Amerika pazarına giriş yapmak için 56 milyon dolar yatırım almayı başardı. 2015 yılında kurulan G-Loot, PUBG Corporation, Tencent ve EA gibi büyük şirketlerle ortaklık kurarak çevrimdışı ve çevrimiçi etkinliklere ev sahipliği yapmıştı.
Yatırım: 90 milyon dolar
Mobile Premier League, C Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar toplayan bir Hint mobil oyun ve e-spor platformudur. Mobile Premier League, Mart ve Eylül ayları arasında kullanıcı sayısını tam dört kat artırarak 60 milyon oyuncuya ulaştı.
Yatırım: 100 milyon dolar
VSPN, League of Legends, CrossFire, Honor of Kings ve Hearthstone’da ki etkinlikleri organize etmesiyle biliniyor. Çin merkezli Tencent, fonları espor araştırma enstitüsü, espor kültür parkı inşa etmek ve barındırma kapasitelerini artırmak için kullanılacağı 100 milyon dolarlık yatırımı yönetti .
Yatırım: 165 milyon dolar
BITKRAFT, espordaki en büyük risk sermayesi fonudur. BITKRAFT Ventures, hem sıradan hem de rekabetçi oyunlarda birçok yeni şirkete yatırım yapıyor 125 milyon dolar hedefiyle yola çıkan BITKRAFT Ventures 165 milyon dolar toplamayı başardı. Bu espor’a olan ilgiyi önemli ölçüde gözler önüne seriyor.
BITKRAFT, 2017’den bu yana 50’den fazla şirketten oluşan bir portföy oluşturdu. Risk sermayesi fonu, Epic Games, VENN ve Epics.gg gibi şirketlere yatırım yaptı. Ayrıca fona katkı sağlayan şirketler arasında Logitech ve Adidas bulunuyor.
Espor haberleri için wuudia’yı takip etmeyi unutmayın.
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance Crypto WODL etkinliği ile kullanıcılarına 30 bin $…
Wordle Türkçe, Şubat ayında 2.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldı. Türkiye'nin en başarılı ili ise Kayseri…
Wordle Türkçe, Şubat ayında 2.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldı. Türkiye'nin en başarılı ili ise Kayseri…
Roblox Vehicle Legends kodları, nakit ve kredi gibi birden fazla oyun içi öğe almak için…
Wordle Türkçe, Şubat ayında 2.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldı. Türkiye'nin en başarılı ili ise Kayseri…
Wordle Türkçe, Şubat ayında 2.5 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldı. Türkiye'nin en başarılı ili ise Kayseri…
wuudia, daha iyi deneyim için çerezleri kullanıyor.